Tarinamme

Lapsuuden kesäpäivät mummolan pirttikaluston äärellä. Pöydällä Mummon kirjoma  pellavaliina. Pöydän ääressä kärsivällinen Mummo, ompelukone ja turhautunut, hieman kiukkuinen pikkutyttö, joka ei ihan osaa, mutta halu opetella ja ommella joku vaate on kova. Mummo ei turhaudu, ei menetä hermojaan, vaikka oppilas ei ole helpoimmasta päästä.  Jos sauma ei ole suora, Mummo käskee purkaa ja tekemään uudestaan. Ja uudestaan, ja uudestaan. “Kun jotain tehdään, se tehdään kunnolla.” Lopulta jotain syntyykin. 

Ja näin jatkuu kesät. Joka vuosi vähemmän turhautumista, vähemmän ratkottuja saumoja. Lukemattomat  määrät piirrettyjä kaavoja, metreittäin kankaita, suuria suunnitelmia. Mummo ei koskaan sanonut etteikö jotain voisi tehdä, ettenkö osaisi. 

Samaan aikaan kotona äiti piti huolen, että aina oli materiaalia mistä askarrella ja värkkäillä. Luovuuttani on aina tuettu. 

Teininä ompelin haaremihousuja siihen tahtiin, että ompelukone kirjaimellisesti alkoi savuta. Kun tulin äidiksi, ompelin vauvanvaatteet ja kestovaipat itse. Molemmat poikani ovat tottuneet ompelukoneen ääneen jo kohdussa. 

Kesällä 2020 jokin loksahti paikoilleen, kun löysin kaapista palan pellavakangasta. Olin löytänyt joogan pari vuotta aikaisemmin ja ommellut vanhoista housuistani itselleni joogamattokassin. Pellavastahan tulisi nätti mattokassi! Tästä ei mennyt kauaa, kun aloin myydä tekemiäni kasseja kevytyrittäjänä. 

Tuotevalikoima alkoi nopeasti kasvaa, samoin tilaukset. Lopullinen päätös ryhtyä “oikeasti” yrittäjäksi syntyi rehellisesti lasten takia. Voisin tehdä töitä kotoa käsin, lapsia ei tarvitsisi vielä laittaa hoitoon. Kai sitä voisi edes kokeilla..

Ja sehän olikin rykäisy! Jännitti kamalasti. Mutta niin vaan hoidin viralliset asiat kuntoon, avasin verkkokaupan ja lähdin opiskelemaan yrittäjyyttä. Opiskelin samalla myös yinjooga opettajaksi. 

Haluan valmistaa kotimaisia, laadukkaita välineitä joogaan. Haluan että tuotteet kestävät käytön lisäksi myös aikaa, pellava on pellavaa aina, eikä materiaalina koskaan verrattavissa pikamuotiin. Haluan valmistaa tuotteet mahdollisimman ekologisista materiaaleista, niin että materiaalit myös tulevat mahdollisimman läheltä. Haluan myös yrittäjänä tukea ja ostaa palveluita muilta suomalaisilta pienyrittäjiltä. 

Teen työkseni sitä mitä rakastan ja olen kiitollinen, että se on mahdollista. 

Minä jatkan ompelukoneeni äärellä, Mummon vahtiessa nyt pilven reunalta, että saumat menevät jatkossakin suoraan.